Η ζωή μας στο διαδίκτυο

Standard

Διάδοση πληροφορίας, προσωπική έκφραση και κοινωνική δικτύωση 

Μ. Κ. Έσερ, "Ουρανός και νερό, 1"

Πριν από τρεις βδομάδες, στις 7 και 8 Ιουλίου, τα «Ενθέματα» πήγαν στην Ερμούπολη της Σύρου. Όχι για παραθερισμό, διακοπές και μπάνια (παρ’ όλο που τα έκαναν βέβαια και όλα αυτά), αλλά ανταποκρινόμενα στη φιλόφρονη πρόταση του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (και συγκεκριμένα της Κατερίνας Δέδε, του Δημήτρη Δημητρόπουλου και της αξέχαστης Εύης Ολυμπίτου) να μετάσχουν στα σεμινάρια της Ερμούπολης. Οργανώσαμε, έτσι, τρεις συνεδρίες με γενικό θέμα «Η ζωή μας στο διαδίκτυο» (Πρώτη συνεδρία: «Εναλλακτική ενημέρωση» και «δημοσιογραφία των πολιτών», Δεύτερη συνεδρία: Μπλογκ: προσωπική έκφραση και δημόσια παρέμβαση, Τρίτη συνεδρία: Από την πράξη στη θεωρία).

Το σημερινό φύλλο των «Ενθεμάτων» είναι αφιερωμένο λοιπόν εξολοκλήρου στα σεμινάρια της Ερμούπολης — τα μικρά κείμενα που ακολουθούν συμπυκνώνουν τις παρεμβάσεις των ομιλητών και μας δίνουν, πιστεύουμε, μια γεύση του διημέρου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε άλλη μια φορά τους οργανωτές, και ιδίως την Κατερίνα Δέδε και τον Δημήτρη Δημητρόπουλο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους. Επίσης, τον Σπύρο Δερβενιώτη, ο οποίος παρακολούθησε τα σεμινάρια, για το σκίτσο που έφτιαξε ειδικά για το αφιέρωμα. Το γεγονός ότι στο καράβι που πηγαίναμε για τη Σύρο, το πρωί, ανταλλάσσαμε συστάσεις, το ίδιο βράδυ γίναμε μια παρέα, ενώ σήμερα σκεφτόμαστε πόσα άλλα ωραία πράγματα μπορούμε να κάνουμε, από Σεπτέμβρη, με τους φίλους και τις φίλες μας της Ερμούπολης, ας θεωρηθεί και μέτρο της επιτυχίας του διημέρου. Καλό καλοκαίρι σε όλους και όλες!

ΕΝΘΕΜΑΤΑ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η ζωή μας στο διαδίκτυο

  1. Πίνγκμπακ: Αντιμέτωποι με την ορολογία: Η «εναλλακτική ενημέρωση» και η «δημοσιογραφία των πολιτών» « //ΠαραλληλοΓράφος//

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s