Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα σαραντάχρονα του «Μνήμονα»

Standard

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυσή της ΕΜΝΕ-Μνήμων

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου: Αγνοημένοι φορείς μεταναστευτικής πολιτικής: Οι διεθνείς οργανισμοί και η μητέρα πατρίδα. Ομιλητές: Λίνα Βεντούρα, Ο Ψυχρός Πόλεμος και η Διακυβερνητική Επιτροπή Μεταναστεύσεως εξ Ευρώπης. Δημήτρης Χριστόπουλος: Ιστορία της ελληνικής ιθαγένειας: μια απόπειρα περιοδολόγησης. Λάμπρος Μπαλτσιώτης: Η υποδοχή των ομογενών από τα Βαλκάνια και την ΕΣΣΔ στην Ελλάδα.

Ακολουθούν:

9.11.2011.Υγεία και ασθένεια: η ματιά του ιστορικού: Κατερίνα Γαρδίκα, Βάσια Λέκκα, Γιάννης Στογιαννίδης.

23.11.2011. Σχεδιάζοντας πολιτικές για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Ιατρικός λόγος και υγειονομική επίβλεψη του πληθυσμού (19ος-20ός αιώνας): Βάσω Θεοδώρου, Δέσποινα Καρακατσάνη, Δέσπω Κριτσωτάκη, Λένα Κορμά, Θανάσης Μπαρλαγιάννης.

7.12.2011. Τα «μνημεία» της ιστορίας: εισαγωγή, τεκμηρίωση και διαχείριση των πηγών στο ψηφιακό περιβάλλον: Έλλη Δρούλια, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Δημήτρης Μπιλάλης, Φίλιππος Παππάς.

21.12.2011. Διακόσια χρόνια από τα επαναστατικά κινήματα για την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής: ερμηνείες του χθες, αναζητήσεις του σήμερα: Μαρία Δαμηλάκου, Χρήστος Λούκος (Με αφορμή την έκδοση των Πρακτικών του συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, 19-20.11.2010, με οργανωτές το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου).

11.1.2012. Συζητώντας για τις ιστορίες της πόλης: Χριστίνα Αγριαντώνη, Γιάννης Γιαννιτσιώτης, Χρήστος Λούκος, Γιάννης Μπαφούνης.

25.1.2012. Οι πόλεις στον πόλεμο: Πολυμέρης Βόγλης, Μαρία Καβάλα, Βασιλική Λάζου, Μενέλαος Χαραλαμπίδης.

Οι συζητήσεις γίνονται στα γραφεία της ΕΜΝΕ (Ζωσίμου 11, κάθετος στη Λασκάρεως στο ύψος της Αλεξάνδρας) και αρχίζουν στις 8.00 ακριβώς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s