Ορθώς κείμενα

Standard

Εννιά καλοί σύντροφοι και συντρόφισσες έκαναν στις αρχές της εβδομάδας μια κοινή δήλωση, απευθυνόμενοι στους δημάρχους Αθηναίων Γ. Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Την αναδημοσιεύουμε όχι επειδή είναι φίλοι και συνεργάτες των «Ενθεμάτων», αλλά επειδή έχει μεγάλη πολιτική  αξία: Είναι σημαντικό, αν και σπάνιο, οι πολίτες, και δη οι αριστεροί, να αποτιμούν τη στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις και να επανατοποθετούνται. Και αυτό δεν έχει σχέση με την παραδοσιακή «αυτοκριτική». Οι εννιά είχαν σοβαρά επιχειρήματα για να στηρίξουν την επιλογή τους και πέρσι (που υποστήριζαν Καμίνη και Μπουτάρη) και φέτος (που τάσσονται κατά). Ο δημαρχιακός βίος και τα έργα Καμίνη και Μπουτάρη ήταν αυτά που τους έκαναν να αλλάξουν γνώμη, και τους αξίζει ένα μπράβο που αυτή την αλλαγή τη διατυπώνουν μεγαλόφωνα και όχι ψιθυριστά και κατ’ ιδίαν

ENΘΕΜΑΤΑ

Δήλωση

 κ.κ. Δήμαρχοι Θεσσαλονικέων και Αθηναίων,  κύριε Καμίνη και κύριε Μπουτάρη

Στον δεύτερο γύρο των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών, με δεδομένη τη θέση της Αριστεράς στην αντιπολίτευση, υποστηρίξαμε δημόσια ότι οι υποψηφιότητές σας ήταν μια κάποια λύση απέναντι στη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τους αρχαϊσμούς και τα συμφέροντα των εργολάβων. Διαψευστήκαμε. Μέρα με την ημέρα, δυστυχώς, κάνετε ό,τι μπορείτε για να φανείτε «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», καθώς το έγραφε ο ποιητής. Φαίνεται πως η εξουσία κι οι ιδιοτέλειες που απορρέουν από αυτήν είναι πιο βαριές από τα φτερωτά σας λόγια. Με τη στάση σας στα συμβάντα της 28ης Οκτωβρίου, ξεχείλισε το ήδη γεμισμένο ποτήρι.

Αποδειχτήκατε, τελικά, αντάξιοι των προκατόχων και ανθυποψηφίων σας. Με γεια σας και χαρά σας.

Σία Αναγνωστοπούλου, Ελίζα Άννα Δελβερούδη, Νίκος Θεοτοκάς, Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Κοταρίδης, Ελένη Περδικούρη, Γιώργος Φαράκλας, Γιώργος Φουρτούνης, Δημήτρης Χασάπης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s