Το πολιτικό σύστημα σε αποσύνθεση. Ο ναζισμός στη Βουλή;

Standard

ΟΡΘΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη

Μέσα σε ένα νοσηρό οικονομικά και κοινωνικά χαώδες ελληνικό τοπίο, η Χρυσή Αυγή έχει –κυρίως δια της σιωπής της– εισχωρήσει σημαντικά στη δημόσια σφαίρα, διεκδικώντας την εκλογή της στο κοινοβούλιο. Η ολοένα αυξανόμενη απήχησή της, σε συνδυασμό με τις επίσημες θέσεις και πρακτικές των μελών και στελεχών της είναι γεγονός και η δημοσκοπική «επιβράβευσή» της καθόλου τυχαία.

Την έχουν εκθρέψει η πολυετής ανοχή των ελληνικών αρχών στις βιαιότητες των μελών της, αλλά και τα δύο μέχρι σήμερα μεγάλα κόμματα, που έχουν συρθεί στη ρατσιστική ατζέντα της και ανταγωνίζονται ποιο από τα δύο θα επιδείξει μεγαλύτερο έργο στη στοχοποίηση των μεταναστών, ως άλλων Εβραίων, χρησιμοποιώντας μια μανιέρα διαρκούς κινδυνολογίας περί ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης. Μιας κινδυνολογίας που φυσικά θρέφει τους φόβους του μέσου πολίτη, αποπροσανατολίζοντάς τον από τα κρίσιμα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας αλλά και της κρίσης του ίδιου του πολιτικού συστήματος.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή και οι θέσεις της συνιστούν μια ολική άρνηση του φιλελεύθερου και δημοκρατικού χαρακτήρα του πολιτεύματος κάτι που όχι μόνο δεν το κρύβει, αλλά φροντίζει να αναδεικνύει διαρκώς. Ας ελπίσουμε ότι όλοι όσοι εμφανίζονται ως θεματοφύλακες του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, αλλά και όλες οι φιλελεύθερες και δημοκρατικές δυνάμεις θα ταρακουνηθούν έστω και ελάχιστα από την προβλεπόμενη είσοδό της Χρυσής Αυγής στην επόμενη Βουλή. Η επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το πολιτικό σύστημα σε αποσύνθεση. Ο ναζισμός στη Βουλή;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s