Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Νέας Υόρκης για την 28η Οκτωβρίου

Standard

Η αντίσταση του ελληνικού λαού κατά την περίοδο του ’40 ενάντια στον ιταλικό και τον γερμανικό φασισμό και η Εθνική Αντίσταση κατά την περίοδο του Κατοχής έχουν μεγάλη ιστορική σημασία αλλά και επικαιρότητα.

 Οι επιθέσεις τις οποίες έχουν εξαπολύσει η Τρόικα και οι ελληνικές κυβερνήσεις ενάντια στους εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια,η μαζική εξαθλίωση, η φτώχια και μαζική ανεργία,η βία της αστυνομίας και της νεο-ναζιστικής οργάνωσης την οποία συστηματικά υποστηρίζει, η παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων, τα βασανιστήρια διαδηλωτών, δεν ευνοούν απλώς τους ιστορικούς παραλληλισμούς. Αποτελούν απόδειξη του ότι οι οικονομικές κρίσεις, οι οποίες είναι βασικό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού, βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την πολιτική και κοινωνική κρίση.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα καλεί σε διαρκή αγώνα και αντίσταση με τελικό στόχο την ανατροπή των πολιτικών της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Καλούμε και εμείς με την σειρά μας τον Ελληνικό λαό και τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης, οι οποίοι υποφέρουν κάτω απο ανάλογες επιθέσεις και  τις ίδιες εκβιαστικές πολιτικές, σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες των επόμενων ημερών, σε διαδηλώσεις και εκδηλώσεις πολιτικής και κοινωνικής αντίστασης.

 Σήμερα γράφουμε την δική μας ιστορία για μια δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία. Το ιστορικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό το 1940 αποκτά ξανά ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί οδηγό για ένα νέο κύμα μαζικής αντίστασης και συλλογικής οργάνωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s