Δεν νοείται Ελληνική Δημοκρατία χωρίς δημόσια τηλεόραση

Standard

(από την ιστοσελίδα της ΕΕΔΑ: http://www.hlhr.gr/?MDL=pages&SiteID=424)

ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΕΔΑ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση στις 11 Ιουνίου 2013:

democracy newΣτην Ελλάδα ο όρος συνταγματική πολιτική έχει καταντήσει πλέον ειρωνική αντίφαση. Διότι η πολιτική ασκείται εκτός Συντάγματος και το Σύνταγμα τίθεται εκτός πολιτικής επικράτειας, ως διάκοσμος ενός πολιτεύματος που νοσεί.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπογραμμίζει ότι το εάν θα υπάρχει στην Ελλάδα δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι διαφορετικό ερώτημα από το εάν αυτή θα πρέπει να εξορθολογιστεί. Η απάντηση στο πρώτο ζήτημα παραπέμπει στο πολίτευμα. Δημοκρατία χωρίς δημόσια ενημέρωση δεν υπάρχει. Ούτε η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι κρατική.

Αντίθετα, η κυβέρνηση αυτή αντιλαμβάνεται τον συνταγματικά κατοχυρωμένο έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (Άρθρο 15 Σ) ως εμπράγματο δικαίωμα. Αντιλαμβάνεται την ΕΡΤ ως, κατά κυριολεξία, δικιά της.

Αν αυτή η αντίληψη καταφέρει και ηγεμονεύσει, η ελληνική δημοκρατία θα έχει δεχθεί ένα καθοριστικό χτύπημα. Δεν νοείται Ελληνική Δημοκρατία χωρίς δημόσια τηλεόραση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s