Σύλληψη Μιχαλολιάκου και λοιπών: στη σωστή κατεύθυνση

Standard

Tης Κλειώς Παπαπαντολέων

Στα «Ενθέματα» δημοσιεύσαμε τη συνέντευξη  της Κλειώς Παπαπαντολέων, αντιπροέδρου της Ελληνικής Ένωσης, με θέμα τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Οι συνεντεύξεις ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ. Το Σάββατο το απόγευμα  της ζητήσαμε ένα σύντομο σχόλιο για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις συλλήψεις Μιχαλολιάκου και λοιπών στελεχών της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο το πρωί. Μας είπε:

 klio«Είναι, νομίζω, αυτονόητο ότι οι δικαστικές εξελίξεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και βεβαίως πρέπει κανείς να τις επικροτήσει, καθώς έχουν μία αυτοτελή αξία και τελούν σε μια σχέση σχετικής αυτονομίας –ως προς τα αποτελέσματα που παράγουν– σε συνάρτηση με τον λόγο για τον οποίο ο κρατικός μηχανισμός έκρινε αυτή τη στιγμή ότι δεν μπορεί άλλο να ανέχεται την οργανωμένη ναζιστική βία.

Φαίνεται, επίσης, ότι η δικαιοσύνη καταλήγει στο σχήμα που περιγράψαμε [στη συνέντευξη]: δηλαδή ότι η ηγετική ομάδα του κόμματος είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση η οποία με τη σειρά της συνιστούσε επιμέρους εγκληματικές ομάδες που προέβαιναν οργανωμένα και συντεταγμένα σε κακουργηματικές πράξεις, όντας μεταξύ τους σε  μια σχέση ιεραρχίας, πειθαρχίας, ελέγχου και λογοδοσίας. Είναι επίσης πολύ πιθανό να έχουμε και άλλες συλλήψεις, καθώς όπως συνήθως γίνεται με την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων: οι συλλήψεις γεννάνε συλλήψεις, καθώς κάποιοι επιλέγουν να συνεργαστούν με τις αρχές.

Τέλος, θα πρέπει όλοι να έχουμε καθαρά στο μυαλό μας ότι κανείς τους δεν διώκεται για τις ιδέες του. Ας μη γελιόμαστε: ούτε οι δολοφονίες ούτε οι εκβιασμοί είναι ιδέες· μπορεί να είναι υλοποίηση των ιδεών, αλλά όχι και ιδέες. Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες βουλευτές είχαν επανειλημμένα το θράσος να μας ανακοινώνουν και δημόσια την εγκληματική πορεία που θα ακολουθούσε ο οργάνωσή τους, όπως για παράδειγμα με τους αιγυπτίους αλιεργάτες ή  τα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Και κάτι τελευταίο: ιδίως η Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κάνει μια γενναία δημόσια αυτοκριτική, όχι για να αυτοτιμωρηθεί αλλά για να (ανα)στοχαστεί και τη θέση της για το μέλλον, γιατί με την συστηματική της αδράνεια και τις παραλείψεις ουσιαστικά αφαίρεσε ή ανάσχεσε το πλέγμα εγγυήσεων που μας περιβάλει όλους στα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας.

Κλειώ Παπαπαντολέων

4 σκέψεις σχετικά με το “Σύλληψη Μιχαλολιάκου και λοιπών: στη σωστή κατεύθυνση

  1. Πίνγκμπακ: Η δικαιοσύνη άργησε πολύ !!! | Paganeli

  2. Πίνγκμπακ: Η δικαιοσύνη άργησε πολύ | Η καλύβα ψηλά στο βουνό

  3. Πίνγκμπακ: Πολιτική και κοινοβουλευτική ασυλία της Χρυσής Αυγής | ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s