Πρυτανικές περιφράξεις

Standard
"The People to the University, the University to the People" Τοιχογραφία του David Alfaro Siqueiros στο Πανεπιστήμιο της πόλης του Μεξικό (Λεπτομέρεια)

«The People to the University, the University to the People» Τοιχογραφία του David Alfaro Siqueiros στο Πανεπιστήμιο της πόλης του Μεξικού (Λεπτομέρεια)

Πέμπτη, λίγο πριν κλείσει η ύλη των «Ενθεμάτων», μάς έφτασαν οι εικόνες της κλειστής και περιφραγμένης  από τα ΜΑΤ Νομικής, οι εικόνες με τα ματωμένα πρόσωπα και τα ανοιγμένα κεφάλια των φοιτητών. Και επίσης, η είδηση για το λοκ άουτ σε Νομική (και αργότερα και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο). Δεν χρειάζεται, ασφαλώς, εδώ να καταδικάσουμε — είναι αυτονόητο. Θέλουμε μόνο να πούμε ότι το (προληπτικό) λοκ άουτ του πανεπιστημίου που αποφάσισε ο πρύτανης Θ. Φορτσάκης, για να εμποδίσει την υλοποίηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των φοιτητών, αποτελεί ενέργεια πρωτοφανή για την περίοδο μετά το 1974. Ας σκεφτεί ο καθένας σε ποιο μοντέλο πανεπιστημίου, παιδείας και κοινωνίας παραπέμπει μια τέτοια  στάση. Και, μετά, ας πάρει θέση.

ΕΝΘΕΜΑΤΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s