Μια «τιμητική» δίωξη

Standard

του Στρατή Μπουρνάζου 

Έργο του Μίχαελ Χάφτκα, 2001

Έργο του Μίχαελ Χάφτκα, 2001

H αγωγή της Άννας Παναγιωταρέα εναντίον της Δέσποινας Κουτσούμπα για «συκοφαντική δυσφήμιση», αποτελεί έναν ακόμα τίτλο τιμής, ένα ακόμα αγωνιστικό εύσημο για την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και νυν επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική». Φυσικά, διόλου δεν τιμά την ενάγουσα, η οποία μάλιστα είναι και δημοσιογράφος, ας μην το ξεχνάμε – αν και μάλλον το έχει ξεχάσει η ίδια… Είναι προφανές (για όποιον κάνει τον κόπο να ασχοληθεί  λίγο) ότι όσα έγραψε η Δ. Κουτσούμπα, στο facebook (και για τα οποία η Α. Παναγιωταρέα ζητάει 15.000!) καμιά σχέση με δυσφήμιση και συκοφαντία δεν έχουν, αλλά συνιστούν ουσιαστική κριτική.

Η ουσία της υπόθεσης  είναι όμως ότι  συγκεκριμένος  τυποκτόνος νόμος αποτελεί όπλο για τη φίμωση της κριτικής και του ελέγχου προσώπων με δημόσιο ρόλο. (και θα επανέλθω σε αυτό, καθώς τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό).

Είναι και αυτός ένας ισχυρός λόγος, πέρα από την αυτονόητη αλληλεγγύη μας στη Δέσποινα Κουτσούμπα, που πρέπει να διαμαρτυρηθούμε με κάθε τρόπο και να σταθούμε στο πλευρό της – και στο δικαστήριο,  στην Ευελπίδων, στις 7 Μαΐου.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μια «τιμητική» δίωξη

  1. Βεβαίως στηρίζω την Δ. Κουτσούμπα, αλλά μήπως αργήσατε να ξυπνήσετε; Η αγωγή του Κοτζιά εναντίον του Athens Review of Books δεν σας ενόχλησε; Και του Καμμένου εναντίον του Πετρουλάκη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s