Τα λείψανα του οσίου Αντιμνημονίου στην Αθήνα

Standard
Θεόφιλος – ο Φρίξος επί του χρυσομάλλου κριού και η Έλλη

Θεόφιλος – ο Φρίξος επί του χρυσομάλλου κριού και η Έλλη

 

Το 23ο τρίλεπτο των «Ενθεμάτων» στο Πολιτιστικό Ημερολόγιο, στο Κόκκινο 105,5. Στο μικρόφωνο ο ιερομόναχος Ευστράτιος.

 

Aκούσατε, ακούσατε!

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι,  Πολωνοί, αγάδες, πασάδες, ντερβισάδες,  Ρώσοι, Μπόερς και Οθωμανοί!

Εις την πόλιν μας αφίχθη το λείψανον του οσίου Αντιμνημονίου του θαυματουργού!

Θεραπεύει πάσαν νόσον, κοινωνική αδικία, ανομία, στασιμοπληθωρισμό, αυθαίρετη δόμηση, μετατρέπει τα γενόσημασε κανονικά, γιατρεύει τις ζοχάδες, εξαλείφει και ανιάτους κοινωνικές νόσους, οίον το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η γλωσσοπενία, η θεσηθιρία….

Ακούσατε, ακούσατε! Το πρόγραμμα της περιοδείας του  οσίου Αντιμνημονίου!

Ώρα 10.00 το πρωί. Το σκήνωμα θα σταθμεύσει στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου. Διά της προσκυνήσεως και μόνο θα χορηγείται σύνταξις (αρκεί ο ενδιαφερόμενος να έχει θεμελιώσει δικαίωμα και 10.500 ένσημα)

Κύριε ελέησον, κύριε ελέησον, κύριε ελέησον!

Ώρα 12.00. Ο Όσιος θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου. Στο τέλος της ομιλίας εισέλθει, μαζί με 4 βαστάζους, στενάζοντας από το βάρος, ο γερμανός πρέσβης. Θα μεταφέρει ένα τεράστιο τσουβάλι, που θα περιέχει τις γερμανικές αποζημιώσεις, οι οποίες, ως εκ θαύματος, θα εξοφληθούν πλήρως!

Ο όσιος Αντιμνημόνιος θα άδει  τότε, προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του πυρβολικού,  η οποία επίσης επισκέπτεται την Αθήνα, ένα άσμα.

Το πυροβολικό, το πυροβολικό,

Το πυροβολικό πολύ το αγαπώ

Θα πεθά- θα πεθάνω, θα πεθάνω

Στο κανό- στο κανόνι μου απάνω.

Συνεχίζουμε, αγαπητοί φίλοι,  τη μετάδοση του προγράμματος της περιοδείας.

Ώρα 13.00. Καραγιώργη Σερβίας. Υπουργείο Οικονομικών. Ο όσιος θα εξαφανίσει τον ΕΝΦΙΑ και θα κατεβάσει  στα Τάρταρα τον ΦΠΑ.

Ώρα 2.00. Πλατεία Αμερικής (πρώην Αγάμων). Μία απλή επίσκεψις εξασφαλίζει τον σύντροφο της αρεσκείας σας, γαμβρόν ή νύφιν. Προσοχή, προσοχή! Το θαύμα αφορά και τα μέλη της ΛΟΑΔ κοινότητoς! Θα χορηγούνται στεφανοχάρτια και σύμφωνα συμβίωσης, διότι οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ.

Ώρα 3. Πλατεία Συντάγματος. Ο Όσιος θα κουρέψει το Χρέος. Στη συνέχεια θα κουρέψει και το γκαζόν του Εθνικού Κήπου, με θεριζοαλωνιστική μηχανή, καθώς και τους διερχόμενους, σε μοντέρνα κουρέματα.

Ώρα 4.  Το σκήνωμα θα κατασκηνώσει στο Καματερό, όπου και θα παρακολουθήσει σεμινάριο κατασκευής μουσικής οργάνων και κεραμοπλαστικής. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Στη συνέχεια, μαζί με την Αγία Αθανασία, θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσει ο Ξέρξης επί του όρους Αιγάλεω, για να παρακολουθήσουν τη ναυμαχία της Σαλαμίνος, σε συνεργασία με την ανθρωπόμορφη αίγα. Μπεε! Μπεε!

Σε όλη την περιοδεία θα λαμβάνουν χώρα ποικίλα μικροθαύματα: τα κινητά θα φορτίζονται αυτομάτως, οι τυρόπιτες  θα μετατρέπονται σε ζαμπονοτυρόπιτες και θα προσφέρεται και του πουλιού το γάλα (σε συνεργασία με το εσώβρακον του αγίου Γρύφωνος). Πατάτες! Εδώ οι καλές οι πατάτες!

Μην το χάσετε! Αύριο. Ο μέγας Αλέξανδρος και ο κατηραμένος όφις! Τρέξατε, τρέξατε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s