Για τα σημερινά Ενθέματα, 28 Ιουνίου

Standard
Ανρί Ματίς, "Ο παράξενος χορός της φαραντόλα"

Ανρί Ματίς, «Ο παράξενος χορός της φαραντόλα»

Τα «Ενθέματα» τυπώνονται γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Έτσι, όταν ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε το διάγγελμα για το δημοψήφισμα είχαν ήδη αρχίσει να τυπώνονται και δεν υπήρχε το περιθώριο για παρέμβαση ούτε επί του πιεστηρίου.
Έτσι τα (τυπωμένα) «Ενθέματα» είναι λίγες ώρες πιο παλιά – και ε την ταχύτητα που τρέχουν τα γεγονότα ίσως μοιάζουν μέρες ολόκληρες πιο παλιά. Ωστόσο,  θα βρείτε ωραία (κατά την κρίση μας, βέβαια άρθρα) και κάποια διόλου άσχετα με το δημοψήφισμα.

Έτσι μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα του Γιούργκεν Χάμπερμας (γιατί η Μέρκελ έχει άδικο για την Ελλάδα), της Οζλέμ Οναράν (γιατί η Ευρώπη χρειάζεται μια διάσκεψη για το χρέος), του Μάκη Κουζέλη «Εμείς ως οι άλλοι» – οι τάξεις).
Ακόμα συνέντευξη του Νίκου Θεοδωρόπουλου, του Νίκου Σταματίνη και του Χρήστου Τριανταφύλλου από το ΣΚΡΑ-punk​ (για την ποπ κουλτούρα, τις κοινότητες του διαδικτύου και την Αριστεράς) και της Χηθ Κάμποτ στη Δέσποινα Μπίρη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα.
Ακόμα: τα άρθρα της Ειρήνης Βλάχου (για τους συμμαθητές της κόρης της και τη δεύτερη γενιά), της Χριστίνας Τσαμουρά (για τους μετανάστες στα δελτία των 8), του Πάουλο Γκερμπάουντο (για τους Ποδέμος και τον ΣΥΡΙΖΑ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s