Μια απόφαση επικίνδυνη και μυωπική

Standard

Οι πρόσφυγες «υπό την αιγίδα» του ΝΑΤΟ-3

 της Ορελί Ποντιέ

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά,έχουν πνιγεί στο Αιγαίο στην απελπισμένη τους προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη — κι αυτό μονάχα φέτος. Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή του ΝΑΤΟστην «επιτήρηση τηςπαράνομης διέλευσης» είναι επικίνδυνα μυωπική. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αναζητώντας ασφάλεια και προστασία, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που θα ορθώνουν στον δρόμο τους η Ε.Ε. και τώρα οι ηγέτες του ΝΑΤΟ. Πόσοι θάνατοι θα χρειαστούν, μέχρις ότου η Ευρώπη, η Τουρκία και οι υπόλοιποι εστιάσουν τη δράση τους στην παροχή ανθρωπιστικής λύσης και όχι στα μέτρα αποτροπής, που ολοφάνερα αποτυγχάνουν;

Η Aurelie Ponthieu είναι σύμβουλος για τη μετανάστευση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στα αγγλικά στην ιστοσελίδα των ΓΧΣ.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μια απόφαση επικίνδυνη και μυωπική

  1. Ανέξοδη ρητορεία. Χωρίς μέτρα αποτροπής το κύμα των προσφύγων θα συνεχίσει και φυσικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και οι θάνατοι. Η λύση δεν βρίσκεται προς την κατεύθυνση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που προκαλούν το προσφυγικό ρεύμα. Στην Ευρώπη όμως κανένας δεν νοιάζεται για κάτι τέτοιο, ούτε και εκείνοι που προβάλλουν τον ανθρωπισμό τους από τη ζεστασιά του γραφείου τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s