O Θεός δεν έχει ανάγκη εισαγγελέα: εκδήλωση της ΕΕΔΑ, Τρίτη 16/10

Standard

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Εκδήλωση με αφορμή τη δίωξη του «Παστίτσιου» &  του Corpus Christi

Eκδήλωση της ΕΕΔΑ, Τρίτη 16 Οκτωβρίου, ώρα 18.30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)
Ομιλητές: Κλειώ Παπαντολέων, Βαγγέλης Μάλιος, Μιχάλης Τσαπόγας, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Γιάννης Ζιώγας, Στρατής Μπουρνάζος, Φίλιππος Λοΐζος («Γέρων Παστίτσιος»), Λαέρτης Βασιλείου, Δημήτρης Χριστόπουλος

 Αύριο, Τρίτη 16 Οκτωβρίου, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) οργανώνει εκδήλωση στις  18.30 στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου, με αφορμή τις πρόσφατες διώξεις Παστίτσιου και Corpus Christi. H εκδήλωση, και λόγω του θέματος και λόγω των ομιλητών, προμηνύεται πολύ ενδιαφέρουσα, για ένα θέμα που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Εκτός αυτού, όμως, η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει ένα έμπρακτο μήνυμα υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας (μετά το σκηνικό ζόφου που έστησε η Χρυσής Αυγή έξω από το Χυτήριο) διασφαλίζοντας   ταυτόχρονα την εκδήλωση.

Αναλυτικότερα:

Με αφορμή την πρόσφατη ποινική δίωξη για βλασφημία εναντίον συντελεστών της θεατρικής παράστασης Corpus Christi και του δημιουργού της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Γέροντας Παστίτσιος», η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) οργανώνει συζήτηση με θέμα «Ο Θεός δεν έχει ανάγκη εισαγγελέα». Εισηγητές:

Κλειώ Παπαπαντολέων και Βαγγέλης Μάλλιος (νομικοί, Δ.Σ. ΕΕΔΑ): «Σάτιρα και βλασφημία: οι περιπέτειες ενός δικαιώματος».

Μιχάλης Τσαπόγας (νομικός, ΕΕΔΑ, ειδικός επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη): «Οι παραδοσιακές συνταγές της μισαλλοδοξίας».

Σταύρος Ζουμπουλάκης (φιλόλογος-συγγραφέας): «Ποιον προστατεύουν τελικά οι νόμοι κατά της βλασφημίας;».

Γιάννης Ζιώγας (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Παν.  Δυτικής Μακεδονίας): «Καταγράφοντας το απαγορευμένο:  όψεις εικαστικής λογοκρισίας στη σύγχρονη Ελλάδα».

Στρατής Μπουρνάζος («Ενθέματα» Αυγής): «Πτυχές  παστιτσίου & Corpus   Christi».

Φίλιππος Λοΐζος (δημιουργός της σελίδας  «Γέροντας Παστίτσιος») και ο Λαέρτης Βασιλείου (σκηνοθέτης του Corpus Christi):  «Βιώνοντας τη λογοκρισία».

Συντονιστής: Δημήτρης Χριστόπουλος   (Δ.Σ. ΕΕΔΑ, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο «Δρακόπουλου» (Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών), Τρίτη 16 Οκτωβρίου,  18.30.

 

Σχολιάστε